Slavnostní menu

Pro Vaše recepce, svatby nebo jiné oslavy Vám nabízíme nepřeberné množství slavnostních menu nebo i například dobových menu. Pro ukázku, některé z nich:

Menu I.

  • Pomalu dušená šunka upravená do rolky s křenovým gervais
  • Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou
  • Kuřecí  stehenní steak na grilu ochucený čerstvými bylinkami podávaný s glazovanou šalotkou, mrkvovými julienne a bramborami Grenailles

Menu II.

  • Domácí paštika s kousky pečeného masa a mandliček na trhaných salátech
  • Slepičí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
  • Pomalu pečená vepřová panenka s jemnou liškovou omáčkou servírovaná s gratinovanými bramborami

Menu III.

  • Marinovaná kachní prsa na lůžku z listových salátů
  • Slepičí vývar s masem, domácími nudlemi a kořenovou zeleninou
  • Kuřecí závitek s drůbežími játry podávaný se šťouchanými brambory s bylinkami, domácím špekem a cibulkou

Menu IV.

  • Zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou a mandlemi
  • Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
  • Pečený vepřový kotlet na bylinkách se zámeckými brambůrky podávaný se zeleninovým jullienne a bylinkovou omáčkou

Menu V.

  • Marinovaný roastbeef na variaci trhaných salátů s bylinkovým pestem a česnekovým dipem
  • Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
  • Hovězí líčka na červeném víně podávané s bramborovo-křenovým pyré

Menu  VI.

  • Cherry rajčátka marinovaná s kousky mozzzarelly v dresinku z čerstvé bazalky
  • Silný hovězí vývar s masovými knedlíčky
  • Kančí medailonky se šípkovým krémem a zástřikem červeného vína servírované s perníkovými knedlíčky

Menu VII.

  • Čerstvé tomaty prokládané plátky mozzarelly a lístky bazalky zdobené černými olivami
  • Tradiční hovězí vývar z oháňky se zeleninovým julienne a domácími játrovými knedlíčky
  • Svíčková pečeně - smetanová omáčka hustší konzistence servírovaná s plátky pečeného hovězího masa ve slaninovém kabátku a domácím karlovarským knedlíkem, brusinkami a šlehačkou

Menu  VIII.

  • Plátečky pomalu uzeného vepřového masa od kosti s křenovým a česnekovým dipem
  • Svěží zeleninový krém s kousky domácí slaniny, podávaná zjemněná zakysanou smetanou
  • Filet z krůtích prsíček servírovaný s čerstvými žampiony, jemnou smetanovou omáčkou a rozmarýnovými bramborami

Menu  IX.

  • Krůtí satay s trhaným salátkem se sezamem a chilli olejem
  • Chřestová krémová polévka se sýrovými krutony
  • Pečený vepřový váleček s kaštanovou krustou, podávaný s cibulovým konfitem a celerovým pyré

Menu  X.

  • Parmská šunka, podávaná s melounem na zeleninovém salátku
  • Zlatý kuřecí vývar s masem, zeleninou a sýrovou raviolou
  • Filátko z vltavského candáta s máslovou omáčkou, podávaný s houbovým rizotem a bylinkovým salátem
  • Steak z krůtích prsíček, podávaný z vinnou omáčkou a pečenými bramborami

Menu XI.

  • Kachní játra s mandlemi a jarní cibulkou zapečená v grilované bramboře
  • Krémová kulajda se zastřeným vejcem, máslovými liškami a čerstvým koprem
  • Řez z vepřové panenky grilovaný s bylinkami, fazolkami pečenými v anglické slanině s hořčičnou omáčkou
  • Karamelizované višně s kapkou portského vína podávané na skořicovém lívanečku s tvarohovou pěnou a karamelovými střípky

Menu XII.

  • Salát z rukoly a špenátu s kousky kozího sýra, plátky marinované červené řepy a sušenými rajčátky
  • Grilované mušle svatého Jakuba podávané s plátky pečené zeleniny a omáčkou z pečených rajčat a bazalky
  • Telecí hřbet pečený v mandlové krustě s bylinkami a česnekem, podávaný s glasírovanou šalotkou a gratinovaným zeleninovým kuskusem
  • Malinové želé s čokoládovou omáčkou, pistáciovou zmzlinou a mandlemi

Menu XIII.

  • Kuřecí rolky pečené na větvičce rozmarýnu s pomerančovou emulsí a listovým salátkem
  • Krémová polévka z listového špenátu s máslovými krutony a slunečnicovými semínky
  • Řez máslové ryby provoněný bazalkou na ragú z grilované zeleniny se smetanovo kaparovou omáčkou
  • Vepřová panenka plněná hříbky pečená se slaninou a cibulí, podávaná s bylinkovou omáčkou a plněným cibulovým knedlíčkem
  • Čokoládové želé s horkým ovocem a vanilkovou zmrzlinou

Menu XIV.

  • Marinovaná hovězí svíčková na salátku z rukoly a čekanky s parmazánem a rozpečeným toastem
  • Pečená máslová ryba s pancetou, bylinkovými nočky a omáčkou z pečených rajčat
  • Rolovaná vepřová panenka s parmskou šunkou a sušenými rajčaty pečená do růžova s omáčkou z bílého vína podávaná s mačkanými smetanovými brambory
  • Šlehané mascarpone s čerstvým ovocem a karamelovými střípky

Menu XV.

  • Tartar z lososa se salátem z listů polníčku, rukoly a čekanky s parmazánovým dipem
  • Grilovaný řez z candáta podávaný se smetanovým listovým špenátem, domácí holandskou omáčkou a bylinkovými brambory
  • Citrónový sorbet se sektem v karamelové skleničce
  • Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou podávaný se šťouchanými brambory s parmazánem a bylinkami
  • Domácí jablkový závin s jahodovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Menu XVI.

  • Tartar z lososa se salátkem a sýrovým chipsem
  • Brokolicový krém s máslovými krutony
  • Kuřecí rolky na špízku z rozmarýnu s medovou omáčkou
  • Hruškový sorbet v karamelové skleničce se sektem
  • Řez z candáta podávaný se smetanovým listovým špenátem s mušelínovou omáčkou a bylinkovými brambory
  • Domácí jablkový závin s jahodovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Menu XVII.

  • Salát z listů čerstvého špenátu a rukoly s kachními jatýrky a sušeným rajčetem
  • Silný hovězí vývar s jarní zeleninou a domácími nudlemi
  • Řez z nilského okouna s grilovanou cuketou a rajčaty s domácím pestem
  • Citrónový sorbet se sektem
  • Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou podávaný se šťouchanými brambory s parmazánem
  • Vanilková pannacota s ovocnou omáčkou

Menu XVIII.

  • Avokádový timbálek s mozzarelou
  • Cibulačka se sýrovými krutony
  • Závitek ze pstruha podávaný s pórkovým ragů a holandskou omáčkou
  • Grilovaná vepřová panenka podávaná s mrkvovým puré, chřestem a omáčkou demi glace
  • Čokoládový mousse s pomerančovými segmenty

Menu XIX.

  • Marinovaný tichomořský losos s avokádovou tapenádou s červeným kaviárem a čekankovým salátem s klíčky
  • Uzený hovězí jazyk s perníkovo-žemlovým knedlíčkem a švestkovou omáčkou
  • Meruňkový sorbet s čokoládou doplněný sektem
  • Grilovaná vepřová panenka plněná listovým špenátem, s máslovou kukuřicí a slaninovou feferonkou s grilovanými parmazánovými brambory
  • Krém Karamel s čerstvým ovocem, jogurtovou zmrzlinou a grilovanou karambolou

VEGETARIÁNSKÉ menu XX.

  • Čerstvá rajčata marinovaná v pestu s listovými saláty s grilovanou zeleninou a olivovou tapenádou
  • Tradiční staročeská bramborová polévka s opečenou cibulkou
  • Domácí tortelíny plněné mozzarelou a sušenými rajčaty v máslové omáčce s bylinkami
  • Ovocný sorbet s mraženými malinami a sektem
  • Cuketový závitek a plněný bramborák podávaný se smetanovým špenátem a kroupovým rizotem
  • Smetanovo-čokoládová panacota s horkým ovocem a jahodovým koktejlem

Skromnější menu XXI.  (cena 210,-)

  • Rajčátka prokládané plátky mozzarelly a lístky bazalky zdobené černými olivami
  • Slepičí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
  • Pečená vepřová krkovička na bylinkách se šťouchanými brambůrky podávaný s žampiony a bylinkovou omáčkou

Na základě přání jsme se rozhodli realizovat i například svatební hostiny s dobovým menu v dobovém duchu s krásných a voňavých jídel s tradicí pohledu 150 let zpátky v čase včetně dobového servisu.

Jako takové dobové menu navrhujeme například:

  • Restovaná kachní játra na cibulce se slaninou provoněná šalvějí a majoránkou podávaná na rozpálené pánvi spolu s chlebem opečeným na tymiánu
  • Polévka s hovězím masem a zeleninou
  • Dobový servis výběru vepřového masa (pečené, grilované, zadělávané, apod..) společně s bohatým množstvím doplňků k masu jako jsou knedlíčky, zelíčko, bramborové lokše, křen, okurky, grilovaná zelenina, dušená zelenina, pečivo a další všehochuť

Existuje nepřeberné množství toho jaké menu vytvořit, proto doporučujeme osobní setkání a pobavit se o možnostech jak by mohlo vypadat Vaše menu, tak, aby jste všechny hosty oslnili něčím nevšedním a nezapomenutelným.